Sportpsycholoog Jan Dierens

sportpsychologische begeleiding mentale training en begeleiding

Jan Dierens werkt nauw samen met de Vlaamse Liga Paardensport (VLP). Als huispsycholoog van de VLP verzorgt hij op structurele wijze de sportpsychologische begeleiding van eliteruiters uit jumping, dressuur en eventing. Hij begeleidt ook ruiters van het VLP-talentenplan en ook vele ruiters van alle niveau’s en segmenten van de paardensport en van alle leeftijden. Verder is hij actief als sportpsycholoog bij de jeugdwerking (t.e.m. beloften) van voetbalclub Lommel United. Daarnaast is er ook met Parantee (voorheen Vlaamse Liga Gehandicaptensport) een samenwerkingsverband via Sport Support rond

sportpsychologische begeleiding van topatleten.

Verder is Jan Dierens bevoegd en heeft hij professionele ervaring met psychodiagnostisch assessment (opstellen van mentaal profiel aan de hand van vragenlijsten). Hij gebruikt onder andere Action Type. Ook volgde hij een opleiding EMDR, een techniek om trauma’s of negatieve ervaringen te verwerken. Hij is ook expert binnen het Bloso Expertenplatform Sportpsychologie waarbinnen de nieuwste wetenschappelijke ontwikkelingen worden gevolgd om te implementeren in het werkveld, met name in topsport.

Bovendien is Jan Dierens actief binnen de Vlaamse Trainersschool (VTS) als docent van sportpsychologische modules voor de Trainer A en B opleiding. Jan Dierens heeft tot op heden ervaring als sportpsycholoog in de volgende sporttakken:

Dressuur

Jumping

Eventing

Tennis

Voetbal

Hockey

Basketbal

Zwemmen

Wielrennen

Veldrijden

Mountainbike

Tafeltennis

Atletiek

Badminton

Zaalvoetbal

Biljart

(Beach)Volleybal

Darts

Triatlon

Rolstoeltennis

Bowlen

Trampolinespringen

Wheelen

Rolstoeltafeltennis

Artistieke gym

Acrogym

Tumbling

Rolstoelbasketbal

Motocross

IJshockey

MMA (Mixed Martial Arts)

Boccia

Boogschieten

Judo

Scheidsrechters/jury

Coaches

Jan Dierens doet zowel individuele trajecten als teambegeleidingen en dit van topniveau (Olympisch, WK, EK, BK, ...) tot recreatiesport. Ook met (top)sporttrainers heeft hij ervaring. Zijn grote troef is dat hij zelf zowel individueel als in teamverband competitiesport op hoog niveau heeft gedaan, met name door de voetbalopleiding bij KV Mechelen te doorlopen. Hij weet als geen ander hoe de voetbalwereld in elkaar zit. Ook beoefende hij zwemmen en atletiek in competitie. Als recreant doet hij aan basketbal, golf, tennis, moutainbike en darts en hij heeft een grote interesse in de paardensport. Hij houdt van alle sporten.

Jan Dierens was ook jaren actief als HR consultant en heeft muzikaal talent. Als recreant zingt hij en speelt hij drums.